Contacte Acasa Test Drive Preturi Brosuri Configurator

TOYOTA GAZOO Racing a câștigat cea de-a 90-a ediție "24 de ore de Le Mans"

TOYOTA GAZOO Racing a câștigat cea de-a 90-a ediție 24 de ore de Le Mans, extinzându-și seria de victorii la cinci pe legendarul Circuit de la Sarthe.

 

Sebastien Buemi, Brendon Hartley și Ryo Hirakawa au avut o cursă strălucitoare în GR010 HYBRID #8, completând 380 de ture și câștigând steagul în carouri.

Al patrulea rezultat al echipei la Le Mans a fost asigurat de câștigătorii de anul trecut Mike Conway, Kamui Kobayashi și José María López în GR010 HYBRID #7, care a trecut linia de finiș la doar 2 minute și 1.222 secunde în spatele lui, pe locul doi.

A patra victorie a lui Sebastian stabilește un nou record de victorii în rândul piloților elvețieni, în timp ce a treia victorie a lui Brendon îl face cel mai de succes pilot de la Le Mans din Noua Zeelandă. Prima victorie a lui Ryo la Le Mans și prima sa victorie la TOYOTA GAZOO Racing l-au făcut al cincilea pilot japonez care a ocupat primul loc pe podium.

 

Cele două Hypercars GR010 HYBRID au dus o luptă intensă în frunte, liderul schimbându-se de mai multe ori pe măsură ce cursa creștea și scădea, cu trafic, zone lente și evoluție a pistei.

Această competiție a durat 16 ore, iar de cele mai multe ori cele două boliduri circulau cu o diferență de doar câteva secunde. Dar natura cursei s-a schimbat dramatic în turul 256, când José a alunecat de pe locul șapte pe marginea pistei cu o defecțiune a motorului din față.

José a efectuat o resetare a sistemului și a putut să se întoarcă la boxe, unde resetările ulterioare au rezolvat problema și i-au permis nr. 7 să continue la viteza normală de cursă, deși la aproape un tur în spatele noului lider Brandon în GR010 HYBRID #8.

 

“Toyota Gazoo Racing a reușit să câștige Le Mans de cinci ori la rând. Mulțumim numeroșilor noștri fani și parteneri care continuă să lupte împreună. Mulțumiri tuturor. Apreciez cu adevărat sprijinul dumneavoastră continuu.” - Akio Toyoda, președinte, Toyota Motor Corporation.

 

 

 

        Formular de feedback