Contacte Acasa Test Drive Preturi Brosuri Configurator

Toyota Corolla - 56 ani pe piața

Toyota Corolla este un automobil de clasă compactă lansată de corporația japoneză Toyota în noiembrie 1966. Din acel moment și până în prezent, s-au schimbat 12 generații, automobilul a devenit nu numai un bestseller absolut în clasa sa, dar și cea mai bine vândută mașină din lume.

 

Toyota Corolla a câștigat o popularitate imensă datorită fiabilității, economiei și lipsei de pretenții în timpul exploatării. Alături de aceste calități, modelul a rămas întotdeauna lider în introducerea inovațiilor tehnice; sistemele tipice mașinilor din clasa executiv sunt instalate în mod regulat pe mașini pentru prima dată. Spre deosebire de alte mașini compacte de pasageri, Toyota Corolla are atributele unei mașini din segmente superioare, de aceea este folosită cu succes ca primă mașină, precum și ca mașină de uz zilnic, mașină de familie și este utilizată pe scară largă în domeniul comercial.

 

Cu mai mult de 50 de ani de istorie, Toyota a reușit să creeze un vehicul ieftin și în același timp avansat tehnologic, cu un nivel ridicat de confort, care poate satisface nevoile unei game largi de piețe.

 

Prima Toyota Corolla a fost lansată în 1966.

 

 

Avea o tracțiune spate, un motor longitudinal și avea o caracteristică distinctivă - faruri rotunde. Acest aspect a fost menținut până în 1984, când a fost lansată prima Corolla cu tracțiune față.

Din 1966 până în 1997 Corolla a fost produsă în cinci caroserii - sedan, hatchback cu trei uși, hatchback cu cinci uși, liftback și universal.

 

Lansată în 1984, a cincea generație Corolla a păstrat tracțiunea spate pentru coupe GT hatchback cu trei uși și pentru universal, în timp ce restul modificărilor au trecut la tracțiunea față.

 

 

 În 1987, a șasea generație a Toyota Corolla a fost introdusă în caroseria E90. Calitatea superioară  a asamblării, acoperirea anticorozivă bună au făcut ca această generație de Corolla să fie destul de populară, în ciuda designului învechit.

A opta generație de Toyota Corolla a fost introdusă în 1997. În caroseria E110 erau disponibile ca sedan, liftback-uri (cu trei și cinci uși) și universal.

 

În noiembrie 2000, a noua generație Corolla (E120) prezentată în Japonia a devenit mai avansată din punct de vedere tehnologic și a câștigat o caroserie mai ascuțită. În septembrie 2002, Corolla a primit un facelift, crescând în lungime, dar păstrând aceleași panouri pe caroserie și interior.

Această generație de Corolla a devenit una dintre cele mai populare mașini produse vreodată de Toyota.

 

 

A zecea generație Corolla a fost prezentată în octombrie 2006. Pe piața japoneză, aceast model se numea Corolla Axio (E140), în Asia de Sud-Est Corolla Altis. Corolla Axio și Corolla Altis diferă ca aspect și dimensiune. Corolla în caroseria universal a păstrat numele Corolla Fielder. Pentru Corolla în caroseria hatchback a fost inventat noul nume Toyota Auris șil este vândut pe piețele din Japonia și Europa.

 

A unsprezecea generație este prezentată  în 2012. Pentru prima dată, pentru acest model au fost implementat un sistem automat de frânare de urgență, avertizare de părăsire a benzii și altele. De asemenea, această generație a fost prima care a încercat tehnologiile hibride. Hibridul este deosebit de popular în Europa și Japonia.

 

În martie 2018, a debutat cea de-a douăsprezecea generație a Toyota Corolla. Sedanul a păstrat același dimensiuni ale șasiului cu o suspensie nouă de tip multi-link pe spate pentru toate versiunile, inclusiv complectația de bază.

 

 

A fost primul model construit pe versiunea TNGA-C (GA-C) a platformei modulare globale Toyota pentru vehicule compacte cu tracțiune față și integrală. Utilizarea acestei abordări a făcut posibilă creșterea bruscă a saturației mașinii cu inovații tehnologice. În primul rând, acest lucru s-a reflectat în schema de suspensie: au fost instalate bare MacPherson cu un stabilizator transversal în față și un nou sistem multi-link a fost instalat în spatele fasciculului semi-independent (aceasta a fost o inovație pentru mașinile de clasă compactă). Noua suspensie, combinată cu o caroserie de rigiditate crescută și un centru de greutate mai scăzut, a crescut semnificativ manevrabilitatea mașinii și a redus nivelul de zgomot.

 

ASPECT

Toyota Corolla este un bestseller printre seria de automobile Toyota. De mai bine de 50 de ani, mașinile au fost vândute în o cantitate incredibilă în întreaga lume. Automobilul a fost regenerat și modificat în mod repetat. Astfel, au fost aproximativ 12 modele. Ultima dintre mașinile îmbunătățite a fost etichetată E210. Mașina a fost echipată într-un format extins, interiorul a fost modificat, iar mașina în ansamblu a primit un nou design. Noua mașină are o lungime de 4630 mm, o lățime de 1780 mm, o înălțime de 1435 mm și o distanta între roti de 2700 mm. În general, schimbările externe ale Toyota Corolla au un efect benefic.

 

EXTERIOR

Vedem mașina Toyota Corolla cu forme complet noi. Partea frontală are faruri înguste, ușor conice cu adaus de lumini de zi.

Grilele radiatorului au devenit partea exclusivă din decor și sunt prezentate sub forma unei suprapuneri negre cu adăugarea unui logo din crom. În partea de jos se află admisia de aer, în acest model este în mod clar mai masiv decât cele  precedente și conturează semnificativ întregul aspect al mașinii. Pe părțile laterale ale prizei de aer sunt adînciturile cu farurile de ceață, sunt tot din căptușeală cromată în formă de C.

 

 

INTERIOR

Interiorul Toyota Corolla este realizat în stil Hi-Tech la un nivel premium. Materialul interior este piele naturală și aparține clasei de înaltă calitate. Toate cele 5 locuri au fost proiectate pentru confort și au fost testate pentru a obține un nivel superior de confort. Salonul în sine are o izolare fonică incredibilă, în primul rând datorită sticlei de înaltă rezistență. Nu doar șoferul, ci și toți pasagerii mașinii vor putea evalua calitatea și stilul cu care s-a realizat lucrarea. Tabloul de bord este realizat folosind un efect 3D. Metamorfozele pe care le-a suferit exteriorul mașinii se îmbină perfect cu noul design care a fost gândit pentru interior. La final, iese tandemul perfect de stil, calitate și lux. Interiorul luminos atrage prin confortul său.

 

 

 

 

 

MULTIMEDIA

Desigur, noul sistem multimedia este uimitor, pentru că a devenit aproape semnul distinctiv al modelului. Atât Apple Car play, cât și Android Auto sunt disponibile, astfel încât șoferul nu este distras în timpul conducerii, iar toate informațiile necesare sunt afișate pe ecranul color al parbrizului.

 

SIGURANȚĂ

Toate sistemele instalate în Toyota Corolla urmăresc să facă orice călătorie cât mai sigură și confortabilă pentru fiecare pasager. Mașina are controlul vitezei de croazieră, cu ajutorul căruia șoferul poate nu numai să mențină o distanță rezonabilă între mașina din față, ci și să mențină o anumită viteză. Camerele de vedere spate vă permit să parcați confortabil și să preziceți traiectoria  mișcării mașinii. Povara principală este preluată de sistemul responsabil de siguranță, în acest model a fost îmbunătățit și este prezentată versiunea Safety Sense 2.0. Proiectat în conformitate cu standardele și este responsabil pentru avertizarea pericolului de coliziune și este echipat cu o funcție de frînare automată. Include, de asemenea, un sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare, comutare automată între faza lungă și faza scurtă. Sistemul actualizat anunță șoferul de prezența anumitor indicatoare rutiere. Pe lângă un sistem inteligent care este conceput pentru a anticipa orice incidente pe drum, mașina este echipată cu elemente de siguranță de bază. Airbagurile frontale sunt amplasate pe partea șoferului și a pasagerului. De asemenea, pe toate scaunele din al doilea rând sunt instalate perne similare, elementele de fixare, create cu cea mai recentă tehnologie, sunt prevăzute fixari pentru scaunelele pentru copii. Având în vedere toate avantajele acestui model de automobil, devine clar de ce este atât de popular în întreaga lume. Proprietarul primește o mașină excelentă care nu numai că face față drumurilor cu diferite dificultăți, dar oferă și confort, un sentiment de încredere și arată extraordinar.

 

TEHNOLOGIE

Completarea setului deja complet va fi și intrarea fără cheie cu amprentă și prezența unui radar pentru a ușura manevrele de parcare. Camera de vedere spate este concepută pentru confortul șoferului și este utilizată nu numai în timpul conducerii, ci și în timpul parcării. Lista de aplicații include sistemul de asistență pentru șofer, care a fost de asemenea îmbunătățit și participă în timpul urcărilor sau coborîrilor abrupte, evită coliziunile și recunoaște semnele rutiere.

 

CONFORT

O călătorie confortabilă va fi asigurată pasagerilor de scaunele din spate cu încălzire și de controlul climatizării. În ceea ce privește șoferul, aici nu va exista niciun disconfort. În plus, scaunul șoferului are o stare de confort sporit, are mai multe moduri de înclinare a spătarului, există o funcție de încălzire a volanului, precum și iluminare LED pentru zona picioarelor.

O inovație potrivită pentru clima noastră va fi un pachet numit confort de iarnă. Unele dintre funcțiile acestui pachet au fost prezente în modelele de mașini anterioare, dar pentru prima dată au fost combinate într-una singură și completate cu o serie de funcții. Deci pachetul include:

 

Parbriz incalzit.

Încălzire scaune pentru toate cele 5 locuri.

Indicator de nivel al lichidului de spălat geamurile.

Volan cu încălzire.

Conducte de aer pentru scaunele pe rîndul doi.

Oglinzi retrovizoare cu încălzire.

Încălzitor electric pentru salon.

Cu ajutorul acestui pachet șoferul este asigurat de confort complet și de mișcare nestingherită chiar și în sezonul rece.

 

Complectații și preturi Toyota Corolla

În Republica Moldova, Toyota Corolla poate fi achiziționată în următoarele niveluri de echipare:

City(1,6 benzină) începând de la 17.010 USD

Live (1,6 benzină) începând de la 18.200 USD

Activ (1,6 benzină) începând de la 21.430 USD

Style (1,6 benzină) începând de la 23.140 USD

GR Sport (1.6 benzină) începând de la 24.740 USD

 

Live (1.8 hybrid) începând de la 22.920 USD

Activ (1,8 hybrid) începând de la 24.030 USD

Style (1.8 hybrid) începând de la 25.750 USD

GR Sport (1.8 hybrid) de la 27 240 USD

 

 

Prețurile diferă prin tipul de motorizare, detalii interioare, echipamentele suplimentare, accesoriile selectate și prezența componentelor și sistemelor la diferite complectații.

 

Automobilul este disponibil pentru test-drive. 

        Formular de feedback