Contacte Acasa Test Drive Preturi Brosuri Configurator

Pregătiți automobilul pentru sezonul rece

Cu începutul sezonului rece, automobilul are nevoie de inspecții suplimentare. Schimbările de vreme sunt vizibile mai ales la automobil toamna, când temperatura aerului scade, cantitatea de precipitații crește și orele de lumină devin mai scurte.

Pentru confortul dvs., am format o mică listă de verificare cu cele mai importante puncte, atunci când veți pregăti automobilul pentru sezonul rece. 

Urmând aceste sfaturi, poți fi sigur că sezonul ploios este puțin probabil să aducă surprize neplăcute automobilului dvs.

 

În primul rând, nu uitați de întreținere:

 

Schimbarea uleiului, plăcuțelor de frână, curelelor de transmisie etc. Dacă uleiul este murdar sau depășit în termenul de exploatare, trebuie schimbat. De asemenea, verificați filtrul de aer pentru a vă asigura că este suficient de curat.

 

Schimba-ti stergatoarele de parbriz

 

Siguranța în trafic depinde direct de vizibilitate. Mai ales toamna, când condițiile meteo nu sunt întotdeauna favorabile.

Starea bună a ștergătoarelor de parbriz, de regulă, este indicată de absența murdăriei și a petelor de apă pe geam după funcționarea lor. Ștergătoarele trebuie să curețe suprafața după prima mișcare. Dacă după a doua sau chiar a treia mișcare există urme pe sticlă, aceasta indică o uzură critică a ștergătoarelor. În acest caz, acestea trebuie schimbate. Trebuie de reținut, că ștergătoarele se schimbă în perechi. Vizibilitatea ar trebui să fie aceeași pe întreaga zonă a parbrizului.

 

Verificați iluminarea

 

Toamna, nu numai vremea se schimbă, ci și durata orelor de lumină. Ceața este un fenomen des în această perioadă a anului. În astfel de condiții, corpurile de iluminat ale mașinii trebuie să funcționeze perfect pentru a oferi siguranța necesară la volan. Prin urmare, înainte de debutul toamnei, este necesar să se verifice funcționalitatea tuturor dispozitivelor de iluminat, precum și performanța becurilor, inclusiv a celor instalate în farurile de ceață.

 

Testați aparatul de aer condiționat în regimul cald și rece

 

Beneficiile aerului condiționat pe vreme rece și umedă de toamnă nu sunt mai puține decât în ​​căldura verii. Acesta, pe lângă răcirea interiorului, previne și aburirea geamurilor. Ei bine, cu încălzirea interioară, totul este foarte clar: dacă nu se încălzește foarte bine, atunci călătoria va fi cât se poate de inconfortabilă.

 

Anvelope și roți

 

Inspectați anvelopele pentru defecte și uzura benzii de rulare. Pe drumurile umede, manevrabilitatea se înrăutățește și distanțele de frânare cresc. Experții spun că dacă anvelopele au un grad ridicat de uzură a benzii de rulare sau sunt mai vechi de 5 ani, acestea ar trebui înlocuite.

Rețineți că înălțimea benzii de rulare trebuie să fie de cel puțin 4 mm.

Dacă anvelopele sunt în stare bună, asigurați-vă că presiunea din ele este setată în funcție de sarcină. Cantitatea de presiune afectează tracțiunea și manevrabilitatea. Amintiți-vă că presiunea în anvelope este mai mică în anotimpurile reci, așa că trebuie ajustată.

 

Centrul de service oficial Toyota vă va ajuta în inspectarea automobilului dvs.

Pentru a afla prețuri, informații detaliate sau pentru programare, sunați la numarul de telefon 022 79 14 66

Ne pasă de Toyota dvs, precum de a noastră.

        Formular de feedback