Contacte Acasa Test Drive Preturi Brosuri Configurator

Noul Toyota Prius a fost lansat

Noul Toyota Prius a fost lansat: este cel mai puternic și mai dinamic din istoria seriei.

Noul hibrid accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde

Toyota a introdus un nou hybrid pentru Toyota Prius, care a trecut la o nouă versiune a platformei GA-C, a primit un nou design și a devenit mult mai avansat din punct de vedere tehnologic decât înainte.

Noul Toyota Prius a devenit mai rapid, accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 7 secunde. Distanța parcursă, grație noului sistem hibrid (prezentat ca „hibrid paralel” și „hibrid plug-in”), a crescut cu aproximativ 50%, iar panourile solare din versiunea PHEV o măresc și mai mult la o medie de 1250 km per an. Noul Prius a învățat să fie o „priză pe roți” cu drepturi depline, permițînd a cel puțin două aparate electrice să funcționeze și să se încarce de la sine.

Designul s-a schimbat și el foarte mult, acum este un coupe raționalizat cu cinci uși pe jante din aliaj de 19 inchi. În același timp, noua formă aerodinamică este dată mașinii nu doar pentru spectacol, ci pentru a minimiza consumul de combustibil și emisiile de dioxid de carbon.

 

 

    

Caroseria a devenit mai joasă cu 50 mm (1420 mm), iar partea superioară a acoperișului a fost mutată înapoi. În același timp, mașina este scurtată cu 46 mm, până la 4600 mm și extinsă cu 22 mm, până la 1782 mm. Ampatamentul crescut la 2750 mm (+50 mm) a făcut posibil ca interiorul să fie mai spațios.

Unitatea de 2 litri pe benzină produce 148 CP. (111 kW) și funcționează cu un nou motor electric de 160 CP. (120 kW). Puterea totală este de 223 CP. (164 kW). Comparativ cu anteriorul hibrid plug-in Prius de 122 CP. (cu motor de 1.8L) noua generatie este mult mai puternica. Aceasta nu este doar cea mai frumoasă, ci și cea mai puternică și dinamică mașină din istoria de 26 de ani a modelului.

        Formular de feedback