Contacte Acasa Test Drive Preturi Brosuri Configurator

6 sfaturi de îngrijire automobilului de vară

Vremea bună favorizează călătoriile lungi, adesea cu automobilul. În acest caz, dacă nu vă ocupați de întreținerea acestuia vara, temperaturile ridicate și sarcinile excesive asupra motorului îl pot deteriora.
Este recomandat să urmați aceste 6 sfaturi de îngrijire automobilului de vară pentru a evita problemele viitoare cu automobilul:

 

1. ATENȚIE LA NIVELUL DE ULEI 
Căldura verii forțează sistemul de răcire și lubrifiere al motorului să funcționeze într-un mod îmbunătățit. Prin urmare, este necesar să se verifice regulat nivelul uleiului din motor și nivelul lichidului de răcire din rezervorul de expansiune.
Verificările acestor fluide trebuie efectuate cel puțin o dată la 7 zile și să respecte standardele recomandate de producător.

 

2. VERIFICAREA REGULARĂ A PRESIUNII ÎN ROȚI
Când temperatura crește, aerul din anvelope se delată, determinând creșterea presiunii din anvelope peste presiunea admisibilă, ceea ce poate duce la uzura prematură a benzii de rulare a anvelopei.

 

3. PARCĂȚI AUTOMOBILUL ÎNTR-UN LOC UMBROS
Vopseaua unui automobil este componenta care suferă cel mai mult de pe  influenta factorilor externi. Prin urmare, este important, dacă este posibil, să parcați automobilul într-un loc umbros.

 

4. MONITORIZAȚI CONSUMUL DE COMBUSTIBIL
Pe măsură ce temperaturile cresc, unele componente trebuie să lucreze și mai mult pentru a menține motorul să funcționeze fără probleme. Aceste componente include filtrul de aer al motorului, cu cât este mai curat, cu atât se formează mai corect amestecul aer-combustibil. Acest fapt afectează direct consumul de combustibil. De asemenea, sistemul de aer condiționat funcționează mai intens pe vreme caldă, ceea ce duce la un consum ridicat de energie, iar pentru a menține un nivel suficient de alimentare cu energie în rețeaua de bord a vehiculului, sistemul de comanda al motorului crește turația motorului la un nivel prestabilit. valoare.

 

5. BATERIA ESTE CURATĂ ȘI SIGURĂ
Menținerea curată a bateriei nu este doar o modalitate de a avea grijă de automobilul dvs., ci și o modalitate de a prelungi durata de viață a acestei componente. Mai ales înainte de o călătorie lungă, ar trebui să verificați caliatetea contactelor bateriei. Curățarea contactelor de depunerile de carbon și oxidarea elimină defecțiunea prematură a bateriei. Dacă vorbim de o mașină hibridă, nu va fi de prisos înlocuirea sau curățarea filtrului de aer pentru răcirea bateriei de înaltă tensiune, astfel se elimină supraîncălzirea acesteia, mai ales vara.

 

6. VERIFICAȚI STAREA  ȘTERGĂTOARELOR DE PARBRIZ
Farurile nu numai ca iti permit sa vezi drumul noaptea, dar iti ofera si posibilitatea de a fi vazut de altii. Deoarece aceasta este o caracteristică de siguranță a mașinii, înainte de a porni, trebuie să verificați toate luminile și să vă asigurați că toate funcționează perfect.
Vara sunt și zile cu ploi abundente și nu se știe niciodată când se poate prinde acest fenomen. Deoarece lamelele ștergătoarelor sunt fabricate din cauciuc și sunt expuse factorilor externi, acestea sunt supuse unei uzuri sporite în timpul lunilor de vară.

 

Pentru mai multe informatii sau pentru programare la service, sunati la numarul de telefon 022 79 14 66


Va asteptam pe adresa  or. Chisinau, str. Arborilor 17/1

        Formular de feedback