Contacte Acasa Test Drive Preturi Brosuri Configurator

 

Cum functioneaza?

 

Tehnologia Toyota Hybrid

Te-ai intrebat vreodata cum functioneaza tehnologia hibrida? Aici gasesti raspunsurile. Imaginile si descrierile de mai jos acopera toate detaliile legate de despre modul in care motorul conventional si cel electric functioneaza sinergic, in diferite circumstante, pentru a-ti oferi cel mai bun consum al unui vehicul hibrid.

 

La plecarea de pe loc

Acesta este unul dintre motivele principale pentru care hibridele sunt foarte eficiente in traficul din oras. Motorul electric pune in miscare masina, puterea provenind de la baterie. Pana la 60km/h, automobilul se foloseste doar de motorul electric pentru a rula.

 

La viteza normala

In aceasta situatie motorul pe combustibil este folosit la eficienta maxima. De asemenea, acesta poate alimenta generatorul in timpul mersului, astfel producand energie electrica ce se stocheaza in baterii pentru o utilizare ulterioara.

 

La accelerare

Motorul conventional lucreaza alaturi de motorul electric pentru a creste puterea distribuita rotilor. In acest timp, motorul pe combustibil pune in miscare automobilul si angreneaza generatorul, iar mototrul electric se foloseste de energia electrica stocata in baterie si cea furnizata de generator pentru a pune in miscare automobilul alaturi de motorul termic.

 

In timpul franarii si incetinirii

Cand franezi sau iei piciorul de pe pedala de acceleartie, hibridele Toyota folosesc un sistem inovator numit “franare regenerativa”. Masina nu mai trebuie sa distribuie energie catre roti iar acest lucru permite rotilor aflate in miscare sa alimenteze generatorul automobilului, lucru care produce energie electrica ce se stocheaza in baterie pentru o utilizare ulterioara.

 

La oprirea completa

Atat motorul conventional cat si cel electric se opresc, iar puterea bateriei automobilului permite functionarea aerului conditionat, luminilor, radioului si a celorlalte sisteme auxiliare ale automobilului. 

 

 

        Formular de feedback